Založ si blog

Správna starostlivosť o nábytok = dlhá životnosť.

Nábytok a celé vybavenie interiéru vo vašom dome si zaslúži adekvátnu starostlivosť. Pomocou správnej údržby môžete životnosť nábytku predĺžiť o dlhé roky. Rôzne materiály si však vyžadujú rôzny prístup. Nemôžete sa spoliehať len na kvalitu materiálu a spracovanie, ktoré sú síce dôležité, ale samé o sebe nestačia. Prinášame vám preto zopár tipov ako sa starať o masívne drevo, kožu a látkové poťahy.

Milieu

 Masívne drevo – Indický palisander a mango.

V prípade, že hľadáte kvalitu a dlhú životnosť, zaobstarajte si nábytok z masívu. Medzi najkvalitnejšie druhy masívneho dreva patrí indické mangopalisander. Investícia do kvality sa vám vráti v nadčasovosti a jedinečnosti masívneho nábytku, ktorý nikdy nestratí na cene. Ak túžite po exotickom nábytku z masívneho dreva, kliknite na stránky internetového obchodu www.indickynabytok.sk  Dlhoročné skúsenosti, individuálny prístup, široký výber nábytku skladom, doprava v rámci Slovenska zdarma pri nákupe od 80eur, dokonca možnosť výroby na mieru a mnoho iných výhod obchodu www.indickynabytok.sk vás presvedčia, že ste klikli správne. Masívny nábytok má síce dlhú životnosť, ale aj takýto nábytok treba chrániť pred vlhkom a vysokou teplotou. Pokiaľ sa jedná o nábytok s povrchovou úpravou, kde je použitý lak, tento lak plní ochrannú funkciu. Z času na čas je ho potrebné ošetriť, buď vlhkou handričkou, alebo bežnými čistiacimi prostriedkami určenými na nábytok. Pokiaľ akýkoľvek čistiaci prostriedok po sebe zanechá šmuhy, mapy, alebo iný povlak. Odporúča sa požiť suchú handričkou a mierne preleštiť povrch. Nábytok z palisandra alebo manga sa ponúka aj v prevedení bez laku. Nemá lesklí ale matný povrch, jednoducho to zistíte dotykom ruky. Takýto nábytok nechráni lak a ošetruje sa  mierne vlhkou čistou handričkou namočenou v čistej vode. Pokiaľ by bola handrička znečistená, alebo ste použili čistiaci prípravok. Nelakovaný nábytok nasaje – vstrebá nečistoty, alebo chémiu do svojho povrchu a môžu sa Vám vytvoriť neželané mapy. Alebo každý rok, dva použiť prípravky na báze oleja a vosku, pričom sa farba nábytku zvýrazní a vznikne ochranná funkcia.

 Koža.

Kožené sedacie súpravy vyzerajú veľmi moderne a luxusne. Koža sa čoraz častejšie využíva aj na výrobu rôznych bytových doplnkov. Aby vám koža vydržala naozaj dlho a nepraskala, musíte sa o ňu pravidelne starať a udržovať ju. Najčastejšie sa na výrobu koženého nábytku využíva useň, ktorú je potrebné chrániť pred priamym slnkom a prílišnou vlhkosťou. Ochranu kože zabezpečia taktiež impregnovacie spreje, ktoré aplikujte na povrch nábytku dva až tri razy do roka. Kožu čistite navlhčenou utierkou. Nikdy nepoužívajte na jej čistenie príliš horúcu vodu a vyhnite sa čisteniu vodou na obrúsených častiach kože. Nečistoty z brúsenej kože odstraňujte kefkou alebo vysávačom. Nebojte sa ani prípadných škvŕn na koži. Na ich vyčistenie sa dajú zakúpiť špeciálne prípravky, ktoré ich úplne odstránia. Vždy sa striktne riaďte návodom na danom prípravku.

Látkové poťahy.

Látkové poťahy nájdete na sedacích súpravách, stoličkách, taburetkách, botníkoch. Čalúnený nábytok zachytáva prach, ktorý z neho odstránite klasickým vysávačom s nastaveným minimálnym satím. Na tepovanie látky využívajte čistiace prostriedky určené na príslušný tip poťahu. Vyhýbajte sa prípravkom na báze alkoholu alebo s pridanými rozpúšťadlami, ktoré by mohli látku poškodiť. Na odstránenie škvŕn vám bude stačiť mydlová voda. Vytvorte z nej penu a tou krúživými pohybmi nečistoty postupne stierajte z povrchu. Ak vám čalúnenie časom vybledne alebo sa opotrebuje, nezostane vám nič iné, ako navštíviť čalúnnika a poťahy dať vymeniť.

Komody z masívneho dreva

04.11.2022

Komody sú skutočným všestranným nábytkom, pokiaľ ide o poriadok a skladovanie. Čo sa týka dekorácie, veľmi dobre vyzerajú vyrobené z masívneho dreva. Objavte svoju novú komodu z masívneho dreva v našom internetovom obchode a prineste si do svojho domova ďalší úložný priestor, ktorý má šmrnc. Všestranné a pútavé: komody z masívneho dreva Náš internetový obchod [...]

Šatníkové skrine z indického palisandru.

03.10.2022

Šatníkové skrine z masívneho dreva. Šatníková skriňa z masívneho indického dreva je najlepšia na štýlové upratanie a uloženie oblečenia, nohavíc a košieľ. V našom internetovom obchode Vám ponúkame široký sortiment kvalitných drevených skríň zo sheeshamového, alebo mangového dreva pre každého vkus. Šatník z masívneho dreva je dlhodobý spoločník pre vás a [...]

Indický nábytok – luxus na dosah

17.08.2022

Už to sú štyri roky, čo naša spoločnosť BISHNOI, SK s.r.o. pôsobí na Slovenskom trhu. Toto obdobie, môžeme hodnotiť ako dobrý štart a rovnako aj udomácnenie sa na trhu s nábytkom. Náš nábytok z indického masívu palisander /sheesham/ a masívu manga si našli cestu do veľa domácností, ale aj kancelárií. Hrdý sme na to že veľké percento zákazníkov sa nám [...]

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

Indický Nábytok

Luxus na dosah

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 13486x
Priemerná čítanosť článkov: 1037x

Autor blogu

Kategórie